21 Ocak 2016 Perşembe

SEBZELİ TAVUK PİRZOLA


Malzemeler:
8 adet tavuk pirzola
1 paket mantar
1 tane kırmızı biber
1 tane kabak
1 tane havuç
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 paket krema
Tuz, karabiber, pulbiber
Dil peyniri


Yapılışı: Tavuk pirzolaları yıkanır ve süzgeçe alınır. Daha sonra tuz ve karabiber ile marine edilir. Tavada soğan ve sarımsaklar hafifçe öldürülür. Sırasıyla jülyen olarak doğranmış havuç, kırmızı biber, kabak ve mantarlar ilave edilerek sotelenir. Baharatları eklenir. Sebzeler suyunu çekince soya sosu, yarım paket krema ilave edilip iki taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Tavuk pirzolaları hafifçe inceltilir. İç malzemesinden bir parça, bir parça da dil peyniri konularak sarılır. Derili kısım üste gelecek şekilde bir fırın kabına ve ya borcama yerleştirilir. Kalan iç malzeme tavukların arasına yerleştirilir. Kremanın kalan yarısı da üzerlerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat üzeri folyoyla kapalı olarak, yarım saat de üzeri açık olarak pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: