Malzemeler:
8 adet tavuk pirzola
1 paket mantar
1 tane kırmızı biber
1 tane kabak
1 tane havuç
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 paket krema
Tuz, karabiber, pulbiber
Dil peyniri
Yapılışı: Tavuk pirzolaları yıkanır ve süzgeçe alınır. Daha
sonra tuz ve karabiber ile marine edilir. Tavada soğan ve sarımsaklar hafifçe
öldürülür. Sırasıyla jülyen olarak doğranmış havuç, kırmızı biber, kabak ve
mantarlar ilave edilerek sotelenir. Baharatları eklenir. Sebzeler suyunu
çekince soya sosu, yarım paket krema ilave edilip iki taşım kaynatılır ve
soğumaya bırakılır. Tavuk pirzolaları hafifçe inceltilir. İç malzemesinden bir
parça, bir parça da dil peyniri konularak sarılır. Derili kısım üste gelecek
şekilde bir fırın kabına ve ya borcama yerleştirilir. Kalan iç malzeme
tavukların arasına yerleştirilir. Kremanın kalan yarısı da üzerlerine
gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat üzeri folyoyla
kapalı olarak, yarım saat de üzeri açık olarak pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder