10 Ocak 2016 Pazar

KABAKLI MUFFİN


Malzemeler:
3 yumurta
400 gr kabak (yaklaşık 3 tane orta boy)
100 ml süt
100 ml sıvıyağ 
80 gr ricotta peyniri
80 gr eski kaşar peyniri
200 gr un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber 
Bir kaç dal dereotu
Üzeri için kiraz domates

Yapılışı:Kabakları iyice yıkanıp kurulanır. Saplarını kesip patates soyacağı yardımı ile çok ince 12 dilim kabak kesilir. Süslemede kullanmak üzere kenara alınır. Kalan kabakları minik küpler halinde kesip bir tavada az zeytinyağı ile sotelenir. Pişince kenara alıp ılınmaya bırakılır. 
Ayrı bir kapta yumurtalar süt ile birlikte çırpılır. Ayçiçek yağı eklenip karıştırılır. Ricottayı tel süzgeçten ezerek geçirip hamura eklenir. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma eklenir ve çırpılır. Rendelenmiş parmesan eklenip tuzu ve karabiberi ayarlanır. Pişirilen kabaklar ve kıyılmış dereotu karışıma eklenip kaşıkla karıştırılır. 12 tane muffin kalıbına kağıt yerleştirilir. İnce kabak dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip muffin kâğıtlarının kenarını içten çevreleyecek şekilde yerleştirilir. Hamur kalıplara dökülür ve her bir kalıbın ortasına bir tane  çeri domates yerleştirilir. 180 °'de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızarınca fırından alınır.  Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: