3
yumurta
400
gr kabak (yaklaşık 3 tane orta boy)
100
ml süt
100
ml sıvıyağ
80
gr ricotta peyniri
80
gr eski kaşar peyniri
200
gr un
1
paket kabartma tozu
Tuz,
karabiber
Bir
kaç dal dereotu
Üzeri
için kiraz domates
Yapılışı:Kabakları
iyice yıkanıp kurulanır. Saplarını kesip patates soyacağı yardımı ile çok ince
12 dilim kabak kesilir. Süslemede kullanmak üzere kenara alınır. Kalan
kabakları minik küpler halinde kesip bir tavada az zeytinyağı ile sotelenir.
Pişince kenara alıp ılınmaya bırakılır.
Ayrı
bir kapta yumurtalar süt ile birlikte çırpılır. Ayçiçek yağı eklenip
karıştırılır. Ricottayı tel süzgeçten ezerek geçirip hamura eklenir. Un ve
kabartma tozunu eleyerek karışıma eklenir ve çırpılır. Rendelenmiş parmesan
eklenip tuzu ve karabiberi ayarlanır. Pişirilen kabaklar ve kıyılmış dereotu
karışıma eklenip kaşıkla karıştırılır. 12 tane muffin kalıbına kağıt
yerleştirilir. İnce kabak dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip muffin kâğıtlarının
kenarını içten çevreleyecek şekilde yerleştirilir. Hamur kalıplara dökülür ve
her bir kalıbın ortasına bir tane çeri domates yerleştirilir. 180 °'de önceden
ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızarınca fırından alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder