18 Ocak 2016 Pazartesi

BROWNİ KURABİYE


Malzemeler:
180 gr bitter çikolata
60 gr tereyağı
2 yumurta
150 gr toz şeker (yaklaşık 1 bardak)
175 gr un (yaklaşık 1,5 bardak)
1 paket vanilya 
1/2 paket kabartma tozu
120 gr kıyılmış fındık

Üzeri için:
Pudra şekeri

Bitter çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir. Yumurtalar toz şekerle birlikte açık renkli ve krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Eritilen  çikolata ve tereyağı karışımı eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya  da eklenip karıştırılır. En son fındıklar eklenip  karıştırılır  ve şekil verebilmek için buzdolabında 1-2 saat kadar bekletilir. Buzdolabından alınan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlayarak şekil verilir ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 170 derecede ortalama 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: