Malzemeler:
180 gr bitter çikolata
60 gr tereyağı
2 yumurta
150 gr toz şeker (yaklaşık 1 bardak)
175 gr un (yaklaşık 1,5 bardak)
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
120 gr kıyılmış fındık
Üzeri için:
Pudra şekeri
Bitter çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilir.
Yumurtalar toz şekerle birlikte açık renkli ve krema kıvamına gelene kadar
çırpılır. Eritilen çikolata ve tereyağı
karışımı eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip karıştırılır. En son fındıklar
eklenip karıştırılır ve şekil verebilmek için buzdolabında 1-2 saat
kadar bekletilir. Buzdolabından alınan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp
yuvarlayarak şekil verilir ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine dizilir. 170 derecede ortalama 20 dakika kadar pişirin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder