Malzemeler:
250 gr
tereyağı(yumuşak)
1 çay
bardağı pudra şekeri
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Aldığı
kadar un
İçi için:
3 tane
yeşil elma
3 yemek
kaşığı şeker
1 çay
bardağı ceviz(istenirse)
1 tatlı
kaşığı tarçın
Elmalar
soyulup rendelenir. Bir tavada elmaların üzerine şeker eklenir ve suyunu
çekinceye kadar pişirilir. Ceviz eklenir bir taşım daha pişirilir ve ocağın
altı kapatılıp tarçını eklenir, bir kenarda soğumaya bırakılır
Üzeri için:
Pudra
şekeri
Hamur
malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Limon büyüklüğünde
bezeler alınır (20 tane) streçle kaplanılar limon sıkacağının iç kısmına beze
konulur ve içli köfte yapılır gibi içi
oyulur ve elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı konulur ve kapatılıp tepsiye ters
çevrilir. 175⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra
şekeri elenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder