29 Ocak 2016 Cuma

ELMALI KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağı(yumuşak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi için:
3 tane yeşil elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz(istenirse)
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar soyulup rendelenir. Bir tavada elmaların üzerine şeker eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ceviz eklenir bir taşım daha pişirilir ve ocağın altı kapatılıp tarçını eklenir, bir kenarda soğumaya bırakılır

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı.
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Limon büyüklüğünde bezeler alınır (20 tane) streçle kaplanılar limon sıkacağının iç kısmına beze konulur ve içli  köfte yapılır gibi içi oyulur ve elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı konulur ve kapatılıp tepsiye ters çevrilir. 175⁰’de pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: