Malzemeler:
2 su bardağı un
150 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı buzlu
su (hamur sert olursa)
İçi için:
4 tane pırasa
1 tane kırmızı biber
Yarım havuç rendesi
1 kibrit kutusu kadar
beyaz peynir
Bir tavada az
zeytinyağı ile küçük küp doğranmış kırmızı biber ile havuç sotelenir. Pırasaların
beyaz kısımları ince şekilde doğranır ve sotelenen biberli karışıma eklenir ve
saldığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve ılık hale gelince
baharatları ve peynir eklenerek karıştırılır ve bir kenara alınır.
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar
rendesi
10 dilim pastırma
Sosu için:
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta
Yapılışı: Yağ ile un bulgur haline gelinceye kadar avuç
içerisinde çok ısıtmadan ufalanır. Tuz, şeker ve yumurta eklenerek hamur
toparlanır, çok katı olur ise 2 kaşık soğu su eklenebilir. Buzdolabında yarım
saat dinlendirilir. Daha sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir ve her
tarafı çatalla delinir. Üzerine yağlı kağıt yayılıp çok kabarmaması için
bakliyat konulur ve önceden ısıtılmış 180⁰’de 15 dakika pişirilir, bakliyat
alınarak bir 10 dakika daha pişirilir. Fırından alıp ılık hale gelince
hazırlanan iç malzemesi yayılır, üzerine sos malzemeleri karıştırılıp dökülür. Kaşarın
yarısı yayılıp üzerine pastırma dizilir ve kalan kaşar yayılır. Tekrardan ısıtılmış
fırında 180⁰’de 20 dakika daha pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder