17 Ocak 2016 Pazar

PIRASALI VE PASTIRMALI KİŞ


Malzemeler:
2 su bardağı un
150 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı buzlu su (hamur sert olursa)

İçi için:
4 tane pırasa
1 tane kırmızı biber
Yarım havuç rendesi
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

Bir tavada az zeytinyağı ile küçük küp doğranmış kırmızı biber ile havuç sotelenir. Pırasaların beyaz kısımları ince şekilde doğranır ve sotelenen biberli karışıma eklenir ve saldığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve ılık hale gelince baharatları ve peynir eklenerek karıştırılır ve bir kenara alınır.

Üzeri için:
1 su bardağı kaşar rendesi
10 dilim pastırma

Sosu için:
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta

Yapılışı: Yağ ile un bulgur haline gelinceye kadar avuç içerisinde çok ısıtmadan ufalanır. Tuz, şeker ve yumurta eklenerek hamur toparlanır, çok katı olur ise 2 kaşık soğu su eklenebilir. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir ve her tarafı çatalla delinir. Üzerine yağlı kağıt yayılıp çok kabarmaması için bakliyat konulur ve önceden ısıtılmış 180⁰’de 15 dakika pişirilir, bakliyat alınarak bir 10 dakika daha pişirilir. Fırından alıp ılık hale gelince hazırlanan iç malzemesi yayılır, üzerine sos malzemeleri karıştırılıp dökülür. Kaşarın yarısı yayılıp üzerine pastırma dizilir ve kalan kaşar yayılır. Tekrardan ısıtılmış fırında 180⁰’de 20 dakika daha pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: