Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
2 tane
yumurta (1'inin akı üzerine)
3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Üzeri için:
1 paket
hindistan cevizi
Yapılışı: Tereyağı, toz şeker ve yumurtalar yoğurma kabına alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır, avuç içerisinde yuvarlanır, önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yapılışı: Tereyağı, toz şeker ve yumurtalar yoğurma kabına alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır, avuç içerisinde yuvarlanır, önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder