15 Ocak 2016 Cuma

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
2 tane yumurta (1'inin akı üzerine)
3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için:
1 paket hindistan cevizi

Yapılışı: Tereyağı, toz şeker ve yumurtalar yoğurma kabına alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır, avuç içerisinde yuvarlanır, önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: