Malzemeler:
2 su
bardağı kare erişte
1 tane
kabak
1 tane
kırmızıbiber
1 tane
sarı biber
4-5 tane
mantar
1 paket
dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
3-4 dal
taze soğan
Yarım demet
maydanoz
Yarım demet
dereotu
Tuz, pul
biber, karabiber
Yapılışı: Erişteler haşlanır
ve süzülür. Tüm sebzeler küp şeklinde doğranır, sarımsaklar rendelenir.
Tencereye sıvı yağ konulur önce biberler sotelenir, sonra kabaklar eklenir 1-2
çevrilip mantarlar ilave edilir ve sebzeler yumuşayınca ayrı bir tavada
kavrulan fıstıklar, sarımsaklar, yeşillikler ve erişte eklenip 1-2 dakika kadara
ocakta tutulur. Yemekte servis edilecekse sıcak olarak, çay saatinde servis edilecekse
soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder