6 Ocak 2016 Çarşamba

SEBZELİ ERİŞTE


Malzemeler:
2 su bardağı kare erişte
1 tane kabak
1 tane kırmızıbiber
1 tane sarı biber
4-5 tane mantar
1 paket dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
3-4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz, pul biber, karabiber


Yapılışı: Erişteler haşlanır ve süzülür. Tüm sebzeler küp şeklinde doğranır, sarımsaklar rendelenir. Tencereye sıvı yağ konulur önce biberler sotelenir, sonra kabaklar eklenir 1-2 çevrilip mantarlar ilave edilir ve sebzeler yumuşayınca ayrı bir tavada kavrulan fıstıklar, sarımsaklar, yeşillikler ve erişte eklenip 1-2 dakika kadara ocakta tutulur. Yemekte servis edilecekse sıcak olarak, çay saatinde servis edilecekse soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: