Malzemeler:
250 gr
yarı tereyağı yarı margarin( yumuşak)
1 su
bardağı pudra şekeri
1 tane
yumurta sarısı
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
3 yemek
kaşığı kakao
Aldığı
kadar un
Yapılışı: Kakao hariç diğer malzemelerle çok yumuşak hamur
yapılıp hamur 2 tane bezeye ayrılır ve bezenin birisine biraz daha un eklenir
ve ele yapışmayan bir hamur yapılır, diğer bezeye de kakao eklenir ve her iki
bezede aynı yumuşaklıkta olacak şekilde hazırlanır. Daha sonra her 2 bezede 1cm
kalınlığında dikdörtgen şekilde açılır ve 2cm eninde şeritler kesilir. Yağlı kâğıt
üzerine bir kakaolu şerit, bir beyaz şerit, tekrardan kakaolu ve beyaz olacak
şekilde 4 şerit yan yana dizilir. Üzerine yumurta akı sürülür ve kakaolunun
üzerine beyaz, beyazın üzerine kakaolu şeritler yerleştirilir. Bu işlem 4 kat
yapılır. Yağlı kâğıta sarılarak buzdolabında biraz bekletilir. Dolaptan
çıkarılınca 1 parmak arlıklarla kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizilerek 180⁰’de çok kızartmadan pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder