Malzemeler:
1 tane tavuk
3 yemek kaşığı
un
1 paket krema
Yapılışı: Tavuk haşlanır ve küçük şekilde doğranıp bir
kenara alınır. Diğer tarafta tencereye un ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup unun kokusu gidene kadar kavrulur, üzerine 1
su bardağı soğuk su eklenir ve pürüzsüz olana kadar çırpılır ve haşlanmış olan
tavuk etinin suyu eklenir. Eğer pütürükler kalırsa tel süzgeçten geçirilir ve
tekrardan tencereye alınır ve kaynamaya başlayınca doğranmış olan tavuk etleri
eklenir ve 5 dakika kadar daha kaynatılır. İçerisine 1 paket çiğ krema eklenir
ve 1 dakika kadar daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Servis yapılacağı
sırada üzerine biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder