4 Ocak 2016 Pazartesi

KREMALI TAVUK ÇORBASI



Malzemeler:
1 tane tavuk
3 yemek kaşığı un
1 paket krema
Yapılışı: Tavuk haşlanır ve küçük şekilde doğranıp bir kenara alınır. Diğer tarafta tencereye un ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulup  unun kokusu gidene kadar kavrulur, üzerine 1 su bardağı soğuk su eklenir ve pürüzsüz olana kadar çırpılır ve haşlanmış olan tavuk etinin suyu eklenir. Eğer pütürükler kalırsa tel süzgeçten geçirilir ve tekrardan tencereye alınır ve kaynamaya başlayınca doğranmış olan tavuk etleri eklenir ve 5 dakika kadar daha kaynatılır. İçerisine 1 paket çiğ krema eklenir ve 1 dakika kadar daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Servis yapılacağı sırada üzerine biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: