Pandispanya için:
4
büyük yumurta
1
su bardağı toz şeker
1
su bardağı un (pasta kakaolu yapılacaksa unu 2 kaşık eksik koyup üzeri kakao
ile tamamlanır.)
1
paket kabartma tozu
1/3
çay bardağı sıcak su
Kreması için:
2
yumurta sarısı
1
kahve fincanı un
1
kahve fincanı nişasta
1
bardaktan 1 parmak eksik şeker
2
tatlı kaşığı kakao
1/2
lt süt
80
gr bitter çikolata (benmari usulü eritilecek)
Ganaj Krema:
200
ml süt kreması
240
gr bitter çikolata
Arası için:
Muz
Böğürtlen
Yapılışı: Önce krema için tüm malzemeler
sürekli karıştırılarak pişirilir ve ılınmaya bırakılır.
Ganaj kreması için
krema kaynatılmadan ısıtılır ve ateşten alınarak kıyılmış çikolatalar eklenir
ve karıştırılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Pandispanya
için yumurtaların sarıları ve akları ayrılır. Aklar bir fiske tuz ile birlikte
çırpılır. Hafifçe köpürünce şekerin yarısı eklenip çırpmaya devam edilir. Katı
kar haline gelene kadar çırpılır. Ayrı bir yerde yumurta sarıları kalan şeker
ile birlikte şeker eriyene kadar uzun uzun çırpılır. Bir kaşık çırpılmış
yumurta akından alınıp sarıya eklenir ve alttan üste spatula ile yavaşça
karıştırılır. Sonrasında sarı karışımın tamamı beyaz karışıma eklenip spatula
ile söndürmeden karıştırılır. Sıcak su kenardan yavaşça akıtılarak
karıştırılır. Toz malzemeler hep birlikte ayrı bir kapta 3 kere elenir. 4-5
kerede yumurtaya eklenerek söndürmeden karıştırılır. Hazırlanan hamur yağlı
kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır ve 190 derecede önceden ısıtılmış
fırında 10 dakika pişirilir. Çıkınca hemen üzerine yağlı kağıt kapatılıp
kağıtla birlikte rulo şeklinde sarılır. Üzerine temiz bir mutfak bezi sarılıp
soğumaya bırakılır. Soğuyunca rulo açılır ve 1/2 bardak şekerli su ile
ıslatılır. Pastacı kreması kekin üzerine yayılır ve uzun kenara meyveler yerleştirilir.
Tekrar rulo şeklinde sarılır ve kağıt içinde en az 1/2 saat buzdolabında
bekletilir. Tabağa alınan pastadan bir parça kesilip yanına eklenerek kütük
şekli verilir. Üzeri hazırlanan ganaj krema ile kaplanır ve çatalla kütük
deseni yapılır. Buzdolabında en az bir gece beklettikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder