Malzemeler:
1 kg
köftelik kıyma
1 küçük
rende soğan
1 tane
yumurta
2 diş
sarımsak
1 su bardağı
galeta unu
Tuz,
karabiber, pulbiber, kimyon
İç dolgusu için:
1 bağ pazı
100 gr süzme
peynir
2 çorba
kaşığı rende eski kaşar
2 kaşık galeta
unu
Pul biber
Domates sosu:
2 tane köy
biberi
3-4 diş
sarımsak
6 tane
domates
1 yemek
kaşığı yarı yarıya biber ve domates salçası
Tuz, şeker,
karabiber, toz kırmızı biber
Pane için:
Galeta unu
Yumurta
Un
Yapılışı: Köfte malzemeleri karıştırılır ve iyice
yoğrulup ve dinlenmeye bırakılır.
Sos için biberler küçük doğranır ve az yağda
kavrulur domatesler küçük doğranır onlarda eklenir ve salçası baharatları
eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
İç dolgusu
için, yıkanmış pazılar ince kıyılır ve iyice ısıtılmış tavada az yağda
sotelenir. Ilıyınca peynirler ve baharatlar ve galeta unu eklenir ve soğumaya
bırakılır.
Hazırlanmış
köfteler istediğiniz büyüklüğe göre parçalara ayrılır biz 6 ya böldük
isterseniz 8’e kesilir isterseniz kişiye özel yapabilirsiniz. Streç film
üzerinde köfteler hafif açılır, ortasına pazılı iç konulur sıkıştırılarak rulo
şeklinde sarılır. Hazırlanan rulolar önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha
sonrada galeta ununa bulanır ve iyice kızdırılmış tavada çok az yağ ilavesi ile
hafifçe kızartılır. Fırın kabının dibine hazırlanmış olan domates sostan az
yayılır. Kızartılmış köfteler dizilir ve üzerlerine kalan domates sos
paylaştırılır. Aralarına az tereyağı serpiştirilir. Üzerini önce yağlı kağıt
ile sonra aleminyum folyo ile kaplanır. 200⁰’ de pişirilir, pişmesine yakın
üzeri açılır ve kaşar rendesi üzerlerine serpiştirilir. Kaşarlar eriyene kadar
fırında tutulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder