Kek için:
2 tane
yumurta
2 kahve
fincanı toz şeker
1 kahve
fincanı yoğurt
1 kahve
fincanı sıvı yağ
3 kahve
fincanı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Çikolata sosu:
2
paket(80 gr) sütlü çikolata
1 paket
krema
Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpılır, daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrardan çırpılır. Margarin veya tereyağı ile yağlanan tart kalıbına hazırlanan harç dökülür. 160⁰’de 20 dakika pişirilir kürdan testi yapılır. Kekin çok kızarmasına gerek yoktur.
Krema
küçük bir tencerede ocakta kaynatmadan iyice ısıtılıp ocağın altı kapatılır.
İçerisine küçük kırılmış çikolatalar eklenir ve karıştırılarak çikolatanın
erimesi sağlanır. Kabuk bağlamasın diye ara sıra karıştırılır. Soğuyan çikolata
kekin üzerine yayılır ve buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder