7 Ocak 2016 Perşembe

ÇİÇEK KURABİYE


Uzun süre bayatlamayan, taze kalan bir kurabiye. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
250 gr margarin( yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un



Yapılışı: Kakao hariç diğer malzemelerle, ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamurun 1/4'üne kakao katılır. Daha sonra sade ve kakaolu olan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alınır ve elle yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye, ortaya bir tane kakaolu etrafına 5 tane sade misket gelecek şekilde  yerleştirilir ve çiçek şeklinde birleştirilir. Ilık fırında 180⁰'de üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: