Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı (kontrfile)
10 tane arpacık veya 2 tane kuru
soğan
3 tane köy biberi
2 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı arpa şehriye
Üzeri için:
7-8 tane çeri domates
Yapılışı: Etler az zeytinyağı ile sotelenir, arpacık soğanlar,
küçük doğranmış kırmızı biber, köy biberinin 1 tanesi eklenip birkaç kez
çevrilip salçası ve baharatları eklenir. Üzerini aşacak kadar sıcak su ilavesi
ile etler yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir tavada arpa şehriyeler
zeytinyağı ve az tereyağı ile kavrulur. Bir fırın kabına yayılır, pişen etli
karışım şehriyelerin üzerine alınır
kalan 2 yeşil biber etlerin üzerine yerleştirilir. Etin kalan suyu (2 bardak
arpa şehriyeye 4 su bardağı su olacak şekilde) şehriyelerin üzerine yavaşça
dökülür. Fırın kabının üzeri folyo ile kapatılır ve 180⁰’de kontrol edilerek
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder