14 Ocak 2016 Perşembe

ANKARA TAVASI


Malzemeler:
Yarım kg kuşbaşı (kontrfile)
10 tane arpacık veya 2 tane kuru soğan
3 tane köy biberi
2 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı arpa şehriye

Üzeri için:
7-8  tane çeri domates

Yapılışı: Etler az zeytinyağı ile sotelenir, arpacık soğanlar, küçük doğranmış kırmızı biber, köy biberinin 1 tanesi eklenip birkaç kez çevrilip salçası ve baharatları eklenir. Üzerini aşacak kadar sıcak su ilavesi ile etler yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir tavada arpa şehriyeler zeytinyağı ve az tereyağı ile kavrulur. Bir fırın kabına yayılır, pişen etli karışım şehriyelerin  üzerine alınır kalan 2 yeşil biber etlerin üzerine yerleştirilir. Etin kalan suyu (2 bardak arpa şehriyeye 4 su bardağı su olacak şekilde) şehriyelerin üzerine yavaşça dökülür. Fırın kabının üzeri folyo ile kapatılır ve 180⁰’de kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: