4 tane yufka
Zeytinyağı
Maden suyu
Üzeri için:
1 tane yumurta
İçi için:
1 tane göğüs, 2 tane
but tavuk
1 tane kuru soğan
1 tane
kırmızıbiber(papya)
2tane çarliston biber
2 tane sivri biber
1 paket krema
2 çorba kaşığı soya
sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
Limon kabuğu rendesi
1 küçük kavanoz
garnitür
İçini
hazırlamak için: Tavuk etleri,
baharatlar, limon kabuğu hepsi karıştırılarak marina edilir. Soğan ve biberler
az zeytinyağı ile hafif sotelenir. Marine edilmiş tavuk etleri eklenir suyunu
çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra krema eklenir iki çevrilir ve soğutulur.
Yapılışı: Yufka tezgâha yayılır ve zeytinyağı sürülür, sonra
soda serpiştirilir ve önce karşılıklı 2 kenar ortada birleştirilir gene yağ ve soda serpiştirilip diğer 2 kenar ortada birleştirilip kare şekli alır. Daha sonra 4’e kesilir orta kısımlarına iç malzeme
konulur ve bohça gibi kapatılır. Diğer 3 yufka da aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta
sürülür. Sıcak fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder