4 Ocak 2016 Pazartesi

YALANCI TALAŞ BÖREĞİ


Malzemeler:
4 tane yufka
Zeytinyağı
Maden suyu

Üzeri için:
1 tane yumurta

İçi için:
1 tane göğüs, 2 tane but tavuk
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızıbiber(papya)
2tane çarliston biber
2 tane sivri biber
1 paket krema
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
Limon kabuğu rendesi
1 küçük kavanoz garnitür
İçini hazırlamak için: Tavuk etleri, baharatlar, limon kabuğu hepsi karıştırılarak marina edilir. Soğan ve biberler az zeytinyağı ile hafif sotelenir. Marine edilmiş tavuk etleri eklenir suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra krema eklenir iki çevrilir ve soğutulur.

Yapılışı: Yufka  tezgâha yayılır ve zeytinyağı sürülür, sonra soda serpiştirilir ve önce karşılıklı 2 kenar ortada birleştirilir gene yağ ve soda serpiştirilip diğer 2 kenar ortada birleştirilip kare şekli alır. Daha sonra 4’e kesilir orta kısımlarına iç malzeme konulur ve bohça gibi kapatılır. Diğer 3 yufka da aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sürülür. Sıcak fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: