Malzemeler;
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Şerbet malzemeleri 20 dakika kaynatılır.
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Şerbet malzemeleri 20 dakika kaynatılır.
Araları için:
1 kase ceviz içi
1 kase ceviz içi
Üzeri için:
150 gr tereyağı(eritilmiş)
150 gr tereyağı(eritilmiş)
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur
yapılır, 12 tane bezeye ayrılır ve 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze tabak
büyüklüğünde açılır aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra
hepsi birlikte ince bir şekilde açılıp sıkı rulo şeklinde sarılır ve bir parmak
genişliğinde kesilir. Kesilen rulolar avuç içi kadar açılır içerisine ceviz içi
konulur ve bastırmadan kapatılır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür ve 200
derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlı soğuyunca ilk
sıcaklığı çıkmış olan şerbet dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder