12 Ocak 2016 Salı

MİDYE TATLISI

Malzemeler;
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ni
şasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu

2,5-3 su bardağı un

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Şerbet malzemeleri 20 dakika kaynatılır.

Araları için: 
1 kase ceviz içi

Üzeri için:
150 gr tereyağı(eritilmiş)

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, 12 tane bezeye ayrılır ve 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte ince bir şekilde açılıp sıkı rulo şeklinde sarılır ve bir parmak genişliğinde kesilir. Kesilen rulolar avuç içi kadar açılır içerisine ceviz içi konulur ve bastırmadan kapatılır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlı soğuyunca ilk sıcaklığı çıkmış olan şerbet dökülür. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: