Malzemeler
2 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarımsak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarımsak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
Yapılışı :Temizlenmiş işkembe bol suda
birkaç su yıkanır. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave
edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarımsakları ekleyerek işkembe yumuşayana kadar haşlanır (limon ve sarmısak tadının ve renginin daha iyi
olması için kullanılıyor).
Haşlanan işkembe kesme şeker iriliğinde
doğranır. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Bu arada terbiye hazırlanır. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpılır. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökülür.
Doğranan işkembeler de eklenerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatılır. Sarımsak dövülerek ilave edilir. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilerek servis yapılır (arzuya göre sirke ilave edelir) Afiyet olsun.
Bu arada terbiye hazırlanır. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpılır. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökülür.
Doğranan işkembeler de eklenerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatılır. Sarımsak dövülerek ilave edilir. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilerek servis yapılır (arzuya göre sirke ilave edelir) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder