19 Kasım 2015 Perşembe

ZENCEFİLLİ TAVUK


 Malzemeler:
1 kg tavukgöğsü
2 tane yeşilbiber
2 tane kırmızıbiber
1 tane sarı biber
1 paket mantar
4-5 dal taze soğan
1 parça zencefil
1 yemek kaşığı nişasta 
3 yemek kaşığı soya sosu 
Marina için:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Limon kabuğu rendesi
3-4 diş sarımsak
Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yarım paket krema

Yapılışı: Jülyen  doğranmış tavuklar nişasta, soya sosu, baharatlar, sarımsak ve limon kabuğu ile marina edilir ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Sebzeler jülyen doğranır. Marina edilmiş tavuklar ısıtılmış tavada sotelenir ve kenara alınır. Aynı tavada sebzeler sotelenir ve tavuklar üzerine eklenir baharatı az ise biraz daha baharatlandırılır. Bir kâsede nişasta 1 su bardağı su ile açılır içerisine rende kaşarı, rende zencefil ve soya sosu eklenir ve tavukların üzerine dökülür. Kısık ateşte sosunu çekene kadar pişirilir. Pişen tavuklar fırın kabına veya küçük güveçlere paylaştırılır. Üzerine kaşar serpiştirilir ve birer kaşık krema gezdirilip önceden ısıtılmış  200 dereceli fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: