Malzemeler:
1 kg tavukgöğsü
2 tane yeşilbiber
2 tane kırmızıbiber
1 tane sarı
biber
1 paket
mantar
4-5 dal taze
soğan
1 parça
zencefil
1 yemek
kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı soya sosu
Marina için:
1 yemek
kaşığı nişasta
1 yemek
kaşığı soya sosu
Tuz,
karabiber, kekik, pul biber
Limon kabuğu
rendesi
3-4 diş sarımsak
Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yarım paket
krema
Yapılışı: Jülyen doğranmış tavuklar nişasta, soya sosu, baharatlar,
sarımsak ve limon kabuğu ile marina edilir ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
Sebzeler jülyen doğranır. Marina edilmiş tavuklar ısıtılmış tavada sotelenir ve
kenara alınır. Aynı tavada sebzeler sotelenir ve tavuklar üzerine eklenir
baharatı az ise biraz daha baharatlandırılır. Bir kâsede nişasta 1 su bardağı
su ile açılır içerisine rende kaşarı, rende zencefil ve soya sosu eklenir ve
tavukların üzerine dökülür. Kısık ateşte sosunu çekene kadar pişirilir. Pişen
tavuklar fırın kabına veya küçük güveçlere paylaştırılır. Üzerine kaşar
serpiştirilir ve birer kaşık krema gezdirilip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar
kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder