Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
250 gr tereyağı veya
margarin (yumuşak)
2 paket kuru (instant)
maya
2 tane
yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı toz
mahlep
7,5 su bardağı un
(kontrollü koymak gerekir)
İçi için:
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda mayalandırılır.
Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır. Bezelerden biri dikdörtgen şekilde
açılır ve her tarafına peynirli için yarısı yayılır. Geniş kenarından rulo
şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir ve içli kısım üste gelecek
şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezeye de aynı işlem
yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tepside yarım saat kadar
mayalandırılır ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu ölçüden 2 tepsi yani 34 tane çıkıyor, istenilirse yarım ölçü yapılabilir.
Bu ölçüden 2 tepsi yani 34 tane çıkıyor, istenilirse yarım ölçü yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder