27 Kasım 2015 Cuma

ÇELELİ (FASULYELİ) PİLAV



Malzemeler:
Yarım kg fasulye
1 kase bulgur
3 kase su
1 yemek kaşığı salça (istenirse)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı: Fasulyeler yıkanır ve uzunsa 3’e kısaysa 2’ye kesilir. Pilavın pişirileceği tencereye zeytinyağı konulur ve fasulyeler eklenip güzelce kavrulur, içerisine salça eklenir az daha kavrulur ve üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenip pişirilir. Daha sonra suyu ölçülür ve içerisine bulgur eklenip kısık ateşte pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Biraz dinlendirildikten sora servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: