9 Kasım 2015 Pazartesi

KONAK KEBABI



Malzemeler:
2 tane bostan patlıcanı
Yarım kg kontrfile sotelik et
2 tane kuru soğan
2 tane köy biberi
2 tane olgun domates
1 yemek kaşığı yarı biber yarı domates salçası
Üzerinin püresi için:
2 tane patates
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı rende kaşar

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur 2 cm kalınlıkta dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika bekletilir. Daha sonra kurulanıp tuz ve karabiberle tatlandırılıp ister sıvı yağda kızartılır istenirse de benim gibi çok az zeytinyağı sürülüp teflon tavada veya ızgarada önlü arkalı hafif kızartılır.
Etler ısıtılmış tavada veya tencerede sotelenir, içerisine küçük doğranmış biberler ve soğanlar eklenir sotelenmeye devam edilir. Daha sonra küçük doğranmış domatesler eklenir ve etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek çok harlı olmayan ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir, pişip pişmediği kontrol edilir ve ocağın altı kapatılır.
Patatesler haşlanır ve ezilir, içerisine süt, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi eklenir ve iyice ezilir.
Patlıcanlar bir fırın kabına alınır ve üzerlerine pişmiş olan etler paylaştırılır. Onun üzerine patates püresi yayılır, eğer istenirse patateslerin üzerine birer tane çeri domates konulabilir. Pişmiş olan etlerin suyu fırın kabının dibine dökülür (patlıcanları geçmeyecek şekilde). Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın kalan kaşar rendesi üzerlerine paylaştırılır ve kaşar eriyince sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: