Malzemeler:
2 tane
bostan patlıcanı
Yarım kg kontrfile
sotelik et
2 tane kuru
soğan
2 tane köy
biberi
2 tane olgun
domates
1 yemek
kaşığı yarı biber yarı domates salçası
Üzerinin püresi için:
2 tane
patates
1 çay
bardağı süt
1 tane
yumurta sarısı
1 çay
bardağı rende kaşar
Yapılışı: Patlıcanlar
alacalı soyulur 2 cm kalınlıkta dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika bekletilir.
Daha sonra kurulanıp tuz ve karabiberle tatlandırılıp ister sıvı yağda
kızartılır istenirse de benim gibi çok az zeytinyağı sürülüp teflon tavada veya
ızgarada önlü arkalı hafif kızartılır.
Etler
ısıtılmış tavada veya tencerede sotelenir, içerisine küçük doğranmış biberler
ve soğanlar eklenir sotelenmeye devam edilir. Daha sonra küçük doğranmış
domatesler eklenir ve etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek çok
harlı olmayan ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir, pişip pişmediği kontrol
edilir ve ocağın altı kapatılır.
Patatesler haşlanır
ve ezilir, içerisine süt, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
eklenir ve iyice ezilir.
Patlıcanlar bir
fırın kabına alınır ve üzerlerine pişmiş olan etler paylaştırılır. Onun üzerine
patates püresi yayılır, eğer istenirse patateslerin üzerine birer tane çeri domates
konulabilir. Pişmiş olan etlerin suyu fırın kabının dibine dökülür (patlıcanları
geçmeyecek şekilde). Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar
pişirilir. Pişmesine yakın kalan kaşar rendesi üzerlerine paylaştırılır ve
kaşar eriyince sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder