Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Nohut köftesi için:
Nohut köftesi için:
1 su
bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
1 tane
kuru soğan
2 diş
sarımsak
1 tutam
maydanoz
3 yemek
kaşığı un
Kıvam
verecek kadar zeytinyağı
Pul
biber, kimyon, karabiber, tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Salata malzemesi için:
1 bağ
roka
Yarım
demet maydanoz
Akdeniz
yeşilliği
10 tane
çeri domates
1 tane kırmızıturp
Sosu için:
1 su
bardağı süzme yoğurt
2 yemek
kaşığı tahin
Yarım
limon suyu
Yapılışı: Nohutlar, kuru
soğan, sarımsak ve maydanoz rondoda çok ezilmeden çekilir, çukur bir kaba
alınır. Üzerlerine baharatları, un ve zeytinyağı eklenerek yoğrulur (kıvamına
göre un eklenir). Ceviz kadar bezeler alınır avuç içerisinde yuvarlanır ve
kızdırılmış yağda kızartılır. Salata malzemeleri büyükçe doğranır ve servis
tabağına alınır, tuz ve yağ gezdirilir. Hazırlanan nohut köfteleri üzerine
dizilir, köftelerin üzerine karıştırılmış olan sos malzemesi sıkma torbası ile
sıkılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder