7 Kasım 2015 Cumartesi

FAJİTA


Malzemeler:
1 kg jülyen doğranmış antrikot et
1 tane sarı biber
1 tane kırmızı biber
1 tane soğan
Etleri marina etmek için:
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
Yarım limon suyu
Karabiber, kırmızıbiber, kekik, kimyon, istenirse biberiye
Az tuz

Yapılışı: Etler akşamdan veya pişirmeden 2-3 saat önce marina malzemeleri ile karıştırılır ve buzdolabında bekletilir. Kızdırılmış döküm veya teflon bir tavada etler mühürlenir, İçerisine etler gibi jülyen doğranmış biberler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Biberlerin konulduğu aşamada istenirse soğanda eklenir veya soğan daha sonra çiğden dürümün arasına konulabilir. Etler yumuşayana kadar pişirilir, pişmesine yakın baharatları eklenir. Evde yaptığınız veya hazır aldığınız lavaşın içerisine dürüm yapılır ve sıcak servis yapılır. Ben bazlama mı evde yaptım, tarifini kısaca yazayım.


LAVAŞ 
Bardak ölçüsü: 250 ml su bardağı
17 adet lavaş için
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
1 tatlı kaşığı tuz
5 veya 6 su bardağı un

Yapılışı: Ilık süt, su şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır en son hamurun kenarlarına sıvı yağ gezdirilir ve hamur toparlanır. Yapılan hamurun üzeri kapatılarak  ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limondan çok az büyük bezeler alınır (17 veya 18 adet). Daha sonra hamur çok ince olamayacak şekilde açılır ve  ısıtılmış teflon bir tavada yağsız olarak sürekli çevirerek pişirilir. Pişen lavaşlar istenilen şekilde kullanılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: