Malzemeler:
1 kg jülyen
doğranmış antrikot et
1 tane sarı
biber
1 tane
kırmızı biber
1 tane soğan
Etleri marina etmek için:
2 diş sarımsak
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
1 çorba
kaşığı sirke
1 çorba
kaşığı soya sosu
Yarım limon
suyu
Karabiber, kırmızıbiber,
kekik, kimyon, istenirse biberiye
Az tuz
Yapılışı: Etler akşamdan veya pişirmeden 2-3 saat önce
marina malzemeleri ile karıştırılır ve buzdolabında bekletilir. Kızdırılmış
döküm veya teflon bir tavada etler mühürlenir, İçerisine etler gibi jülyen
doğranmış biberler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Biberlerin konulduğu
aşamada istenirse soğanda eklenir veya soğan daha sonra çiğden dürümün arasına
konulabilir. Etler yumuşayana kadar pişirilir, pişmesine yakın baharatları
eklenir. Evde yaptığınız veya hazır aldığınız lavaşın içerisine dürüm yapılır
ve sıcak servis yapılır. Ben bazlama mı evde yaptım, tarifini kısaca yazayım.
LAVAŞ
Yapılışı: Ilık süt, su şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır en son hamurun kenarlarına sıvı yağ gezdirilir ve hamur toparlanır. Yapılan hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limondan çok az büyük bezeler alınır (17 veya 18 adet). Daha sonra hamur çok ince olamayacak şekilde açılır ve ısıtılmış teflon bir tavada yağsız olarak sürekli çevirerek pişirilir. Pişen lavaşlar istenilen şekilde kullanılır. Afiyet olsun.
Bardak ölçüsü: 250 ml su bardağı
17 adet lavaş için
Malzemeler:
17 adet lavaş için
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
4 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
1 tatlı kaşığı tuz
5 veya 6 su bardağı un
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder