Malzemeler:
250 gr
tereyağı (yumuşak)
3 tane
yumurta
1 paket
kabartma tozu
Aldığı
kadar un (3,5- 4 bardak gibi)
İçi için:
1 su bardağı iri
kıyım ceviz
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı toz
şeker
3 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
1 - 2 damla limon suyu
Üzeri için:
1 tane yumurta
sarısı
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabıana alınıp yoğrulur ve üzeri kapatılarak 15 dakika dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Şerbet kaynatılır
ve ılıtılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, el ile açılır. İç
malzemesi konulur oval şekilde kapatılır. Hamur avuç içerisinde düzeltilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı
çıkınca şerbeti dökülür. Üzeri hindistancevizi ve toz fıstıkla süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder