Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1,5 yemek kaşığı toz
şeker
1 paket kuru (instant)
maya
1 su bardağı
zeytinyağı
2 tane yumurta (1'inin
sarısı üzerine)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6-7
su bardağı gibi)
Üst malzemesi:
Sucuk, kaşar peyniri
Domates, yeşilbiber
Yapılışı: Ilıtılmış olan süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılarak ılık
bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda
yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde
bezeler alınır ve yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Küçük doğranmış olan üst malzemeler orta
kısımlarına bastırılarak paylaştırılır. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder