8 Kasım 2015 Pazar

KÜÇÜK PİZZALAR


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru (instant) maya
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6-7 su bardağı gibi)
Üst malzemesi:
Sucuk, kaşar peyniri
Domates, yeşilbiber


Yapılışı: Ilıtılmış olan süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Küçük doğranmış olan üst malzemeler orta kısımlarına bastırılarak paylaştırılır.  Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: