9 Kasım 2015 Pazartesi

KAKAOLU ISLAK KEK



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
4 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı: Un, vanilya, kabartma tozu hariç diğer malzemeler geniş bir kaseye alınır ve mikserle çırpılır. Bu karışımdan 1 su bardağı alınır, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve çırpılır. Yağlanmış kare borcama veya kek kalıbına karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında  45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca üzerine ayırdığımız sosu dökülür, sosu çekip kek de soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: