6 Kasım 2015 Cuma

YASEMİN ÇİÇEĞİ TATLISI


Malzemeler:
Hamur için malzemeler.
2 tane yumurta
8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı su
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un (kontrollü koymak gerekir)
3 yemek kaşığı kakao (hamurun 2. Yarısı için)
İç harcı için:
1,5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tane yumurta akı
2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir parça damla sakızı (istenirse)
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Öncelikle şerbet malzemeleri kaynatılır ve bir kenara alınarak soğuması sağlanır.
Hamur malzemeleri karıştırılarak çok katı olamayacak şekilde hamur yapılır. Hamur 2 parçaya ayrılır ve 1 parçasına kakao eklenir ve iyice yoğrulur. Kalan beyaz hamura biraz un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Daha sonra üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir.
Bu arada iç malzemesi hazırlanır. Ceviz ve şeker robotta un haline gelene kadar çekilir. Sonra içerisine diğer malzemeler eklenir ve yoğrularak küçük toplar yapılır.1 kaşık nişastanın içerisine 1 kaşık un eklenir. Önce beyaz hamur nişastalı un karışımı ile kare olacak şekilde açılır. Sonra kakaolu hamur aynı büyüklükte açılır, ve beyaz hamurun üzerine koyulur. Karelere kesilir(16 adet ) ortasına iç harç konulur ve her karenin 4 tarafından ortaya kadar eşit kesilir ve resimdeki gibi şekil verilir. Orta kısmına şerbete veya yumurta akına batırılmış fındık konulur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlılar sıcakken soğuk şerbete batırıp çıkarılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: