Malzemeler:
2 tane
yumurta
8 yemek
kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay
bardağı su
1 paket
vanilya
1 çimdik
tuz
Aldığı kadar un (kontrollü koymak gerekir)
3 yemek
kaşığı kakao (hamurun 2. Yarısı için)
İç harcı için:
1,5 su
bardağı ceviz içi
1 su
bardağı şeker
4 yemek
kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tane
yumurta akı
2-3
yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket
vanilya
Yarım çay
kaşığı tarçın
Bir parça
damla sakızı (istenirse)
Şerbeti için:
2 su
bardağı şeker
2 su
bardağı su
1-2
damla limon suyu
1 yemek
kaşığı bal
Hamur
malzemeleri karıştırılarak çok katı olamayacak şekilde hamur yapılır. Hamur 2
parçaya ayrılır ve 1 parçasına kakao eklenir ve iyice yoğrulur. Kalan beyaz
hamura biraz un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Daha
sonra üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir.
Bu arada
iç malzemesi hazırlanır. Ceviz ve şeker robotta un haline gelene kadar çekilir.
Sonra içerisine diğer malzemeler eklenir ve yoğrularak küçük toplar yapılır.1 kaşık nişastanın içerisine 1 kaşık un eklenir. Önce beyaz hamur nişastalı un karışımı ile kare olacak şekilde
açılır. Sonra kakaolu hamur aynı büyüklükte açılır, ve beyaz hamurun üzerine
koyulur. Karelere kesilir(16 adet ) ortasına iç harç konulur ve her karenin 4 tarafından
ortaya kadar eşit kesilir ve resimdeki gibi şekil verilir. Orta kısmına şerbete
veya yumurta akına batırılmış fındık konulur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizilir önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlılar sıcakken soğuk şerbete
batırıp çıkarılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder