Malzemeler:
1 kg antrkot
sotelik et
10 tane
arpacık soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 tane
domates
1 yemek
kaşığı yarı biber yarı domates salçası
1 paket
mantar
1 tane havuç
1 tane kabak
1 su bardağı
bezelye(dondurulmuş)
1 paket erişte (500
gr)
Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yapılışı: Etler bir tencerede sotelenir, içerisine
soğanlar ve küçük doğranmış biberler eklenip sotelemeye devam edilir. Baharatlar,
sarımsak ve salça eklenir üzerini aşacak
kadar su ilave edilir ve kısık ateşte 1,5 saat kadar pişirilir. Eğer
dondurulmuş bezelye kullanılacaksa oda eklenir. Bu malzemeler düdüklüde de pişirilebilir.
Kabak,
mantar ve havuç küp doğranır ve çok az zeytinyağı ile hafif sotelenir. Etin
pişmesine yakın sotelenen sebzeler eklenir, doğranmış domates eklenir gerekirse
kaynamış su ilave edilebilir.
Bir tencerede
erişteler haşlanır ve süzülür. Az tereyağında çevrilir Fırın kabına erişteler
yayılır üzerine pişmiş ve suyunu çekmiş olan etler yayılır üzerine kaşar
rendesi serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye
kadara pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder