4 tane
yumurta
4 kahve
fincanı un
4 yemek
kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı kaynar su
500 gr
ıspanak püresi
Yarım
paket kabartma tozu
1 çay
kaşığı tuz
İçi için:
1 kutu labne
peyniri (200 gr)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
200
gr kornişon turşu
Mısır konservesi (istenildiği
kadar)
2 tane kırmızıbiber
1 diş sarımsak
Dereotu
İçini hazırlamak için: Kornişon turşular, ve dereotu doğranır.Yoğurt ve labne peyniri karıştırılır. Daha sonra yoğurtlu karışım ve doğranmış malzemeler birbirine karıştırılır. Sarımsak ve tuz ilave ederek iç hazırlanır.
Yapılışı: Ispanaklar iyice yıkanır ve kurulanır. Rondoda
püre haline getirilir. Yumurtaların sarısı ve akı ayrılır. Akına bir tutam tuz
atılır ve kar haline gelinceye kadar mikserle çırpılır. Sarısı da ayrı çırpılır,
içerisine yağ, kaynar su, ıspanak püresi, un, kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz eklenerek
karıştırılır. Yumurta akları da ilave edilir ve spatula ile karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye harç yayılır. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 20
dakika pişirilir. Fırından çıkarınca üzerine yağlı kağıt konularak rulo
şeklinde sarılır, nemli bir bez örterek soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerindeki bez açılarak
arasına hazırlanan iç malzemesi konulur orta kısmına küçük doğranmış kırmızı biber yayılır ve rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında bekletilir, dilimlenerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder