12 Kasım 2015 Perşembe

ISPANAKLI RULO





Malzemeler:
4 tane yumurta
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kaynar su
500 gr ıspanak püresi
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 kutu labne peyniri (200 gr)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
200 gr kornişon turşu
Mısır konservesi (istenildiği kadar)
2 tane kırmızıbiber
1 diş sarımsak
Dereotu
İçini hazırlamak için: Kornişon turşular, ve dereotu doğranır.Yoğurt ve labne peyniri karıştırılır. Daha sonra yoğurtlu karışım ve doğranmış malzemeler birbirine karıştırılır. Sarımsak ve tuz ilave ederek iç hazırlanır. 

Yapılışı: Ispanaklar iyice yıkanır ve kurulanır. Rondoda püre haline getirilir. Yumurtaların sarısı ve akı ayrılır. Akına bir tutam tuz atılır ve kar haline gelinceye kadar mikserle çırpılır. Sarısı da ayrı çırpılır, içerisine yağ, kaynar su, ıspanak püresi, un, kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz eklenerek karıştırılır. Yumurta akları da ilave edilir ve spatula ile karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye harç yayılır. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarınca üzerine yağlı kağıt konularak rulo şeklinde sarılır, nemli bir bez örterek soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerindeki bez açılarak arasına hazırlanan iç malzemesi konulur orta kısmına küçük doğranmış kırmızı biber yayılır ve rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında bekletilir, dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok: