22 Kasım 2015 Pazar

BAZLAMA


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Yapılışı: Ilık süt, su şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır ve tekrardan ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limondan çok az büyük bezeler alınır ve çok inceltmeden açılır ve tezgâhta bütün bezeler bitene kadar bekletilir. Açılan bezeler ısıtılmış teflon bir tavada yağsız olarak pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: