Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant)
maya
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı toz
şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı: Ilık süt, su şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılarak ılık bir
ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve
yumuşak bir hamur yapılır ve tekrardan ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan limondan çok az büyük bezeler alınır ve çok inceltmeden
açılır ve tezgâhta bütün bezeler bitene kadar bekletilir. Açılan bezeler ısıtılmış
teflon bir tavada yağsız olarak pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder