Malzemeler:
Kek için:
2 tane
yumurta
2 kahve
fincanı şeker
1 kahve
fincanı yoğurt
1 kahve
fincanı sıvı yağ
3 kahve
fincanı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1-2
yemek kaşığı damla çikolata
Kreması için:
Yarım
litre süt
1 çay
bardağı toz şeker (ajda bardak)
1 tane
yumurta sarısı
1 dolu
yemek kaşığı un
1 dolu
yemek kaşığı nişasta
1 paket
vanilya
100 gr labne peyniri
Jöle sos için:
3 çay
bardağı portakal suyu
2 yemek
kaşığı toz şeker (damak tadına göre eklenebilir)
1,5
yemek kaşığı nişasta
Portakal
kabuğu rendesi
Yapılışı:
Kek için: Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye alınır ve mikserle iyice çırpılır. Yağ, yoğurt
eklenir elle karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve
homojen olana kadar elle karıştırılır. Yağlanmış olan oluklu tart kalıbına kek
yayılır. Damla çikolata kekin orta kısımlarına serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 20- 25 dakika kürdanla kontrol edilerek pişirilir.
Kreması için: Süt, şeker ve
yumurta sarısı çırpılır, içerisine un ve nişasta eklenir, sürekli
karıştırılarak ocakta pişirilir. Pişmesine yakın vanilya eklenir ve ocaktan
alınır. 3- 4 dakika sonra labne peyniri eklenir ve mikserle çırpılır.
Jöle sos için: Bütün
malzemeler karıştırılarak pişirilir
Pişen
kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve ters çevrilir. İstenirse portakal suyuyla
ıslatılır. İlk önce orta kısmına hazırlanan ve soğuyan krema yayılır, biraz soğutulur.
Daha sonra hazırlanan jöle yayılır, bu arada eğer istenirse jöleden önce
portakal dilimleri yerleştirilip jöle öyle yayılabilir. Buzdolabında
soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder