Malzemeler:
1 bağ
ıspanak
250 gr
tereyağı
1 kahve
fincanı irmik
1 çay
bardağı toz fıstık
1 çay
bardağı pudra şekeri 1 tane yumurta
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 çorba
kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar
un
Şerbeti için:
3 su
bardağı şeker
2 su
bardağı su
1 kaç
damla limon suyu
Yapılışı: Şerbet kaynatılır ve
inmesine yakın limon suyu sıkılır ve 1-2 taşım daha kaynatılıp soğumaya
bırakılır. Hamur için un hariç diğer malzemeler geniş bir kaba alınır,
ıspanakların yaprakları rondodan geçirilip oda eklendikten sonra hepsi
karıştırılır. Daha sonra un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yapılır. Hamurdan parçalar koparılır ve parmak kalınlığında rulolar yapılarak yağlanmış
dikdörtgen borcama bir birine yapıştırmadan dizilir. 180⁰’de ısıtılmış fırında
hafif kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbet
üzerine dökülür ve şerbetini çekince üzerine bolca toz fıstık serpilir ve
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder