8 Mart 2016 Salı

RİCOTTALI VE ACIBADEM KURABİYELİ TART


Malzemeler:
Hamuru için:
200 gr un
100 gr tereyağı
150 gr toz şeker
1 tane yumurta
50 gr ricotta
1 fiske tuyz
3-4 damla acıbadem aroması (istenirse)
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
200 gr ricotta
50 gr toz şeker
1 tane yumurta
200 gr acıbadem kurabiyesi

Üzeri için:
50 gr kabuklu çiğ badem
Pudra şekeri

Ön hazırlık olarak: Tereyağı benmari usulü eritilip bir kenara alınır. Acıbadem kurabiyeleri ezilip bir kenara alınır. Bademler bıçakla iri şekilde doğranır.

Yapılışı: Önce krema hazırlanır, bunun için yumurta ve şeker mixerle açık renk olana kadar çırpılır. Ricotta eklenip karıştırılır. Dövülmüş acıbademler eklenip kaşıkla karıştırılıp kenara alınır.
Hamuru için yumurta ve şeker mixerle çırpılır. Ilıtılmış olan tereyağı eklenip karıştırılır. Ricotta, tuz, acıbadem aroması eklenip karıştırılır. Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek eklenir ve karıştırılır. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba hazırlanan hamur yayılır ve spatula ile üzeri düzeltilir. Hazırlanan acıbademli krema hamurun üzerine yayılır. Son olarak doğranan kabuklu bademler üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180⁰’de 40 dakika kadar pişirilir. Fırından alınan tart soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: