Malzemeler:
200 gr
un
100 gr
tereyağı
150 gr
toz şeker
1 tane
yumurta
50 gr
ricotta
1 fiske
tuyz
3-4
damla acıbadem aroması (istenirse)
1 paket
kabartma tozu
Kreması için:
200 gr
ricotta
50 gr
toz şeker
1 tane
yumurta
200 gr
acıbadem kurabiyesi
Üzeri için:
50 gr
kabuklu çiğ badem
Pudra şekeri
Ön hazırlık olarak: Tereyağı
benmari usulü eritilip bir kenara alınır. Acıbadem kurabiyeleri ezilip bir
kenara alınır. Bademler bıçakla iri şekilde doğranır.
Yapılışı: Önce krema
hazırlanır, bunun için yumurta ve şeker mixerle açık renk olana kadar çırpılır.
Ricotta eklenip karıştırılır. Dövülmüş acıbademler eklenip kaşıkla karıştırılıp
kenara alınır.
Hamuru
için yumurta ve şeker mixerle çırpılır. Ilıtılmış olan tereyağı eklenip
karıştırılır. Ricotta, tuz, acıbadem aroması eklenip karıştırılır. Son olarak
unu ve kabartma tozunu eleyerek eklenir ve karıştırılır. 26 cm çapındaki
kelepçeli kalıba hazırlanan hamur yayılır ve spatula ile üzeri düzeltilir.
Hazırlanan acıbademli krema hamurun üzerine yayılır. Son olarak doğranan
kabuklu bademler üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180⁰’de 40 dakika
kadar pişirilir. Fırından alınan tart soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir ve
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder