Malzemeler:
125 gr
tereyağı
3 yemek
kaşığı pudra şekeri
Yarım çay
bardağı sıvı yağ
1 yemek
kaşığı süt(nescafeyi ıslatmak için)
1 dolu
yemek kaşığı nescafe
1 yemek
kaşığı Türk kahvesi
1 paket
vanilya
Aldığı
kadar un
Yapılışı: Yumuşak tereyağı,
sıvı yağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır ve süt ile ıslatılmış olan nescafe,
Türk kahvesi, vanilya eklenir ve azar azar un eklenerek yoğrulur. Ele
yapışmayan bir hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılır(65-70 tane kadar) ve avuç içerisinde
oval şekilde yuvarlanır ve orta kısmına çöp şişle veya kürdanla bastırılıp yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder