Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı
yağ
Yarım paket yaş
maya(4’lü paket olanlardan 1’inin yarısı)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
(kontrollü)
İçi için:
500 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Araları
için:
200 gr eritilmiş
tereyağı
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve
ılık bir ortamda yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 6 tane bezeye
ayrılır ve bezeler çok ince bir şekilde açılır. Açılan hamurun arası eritilmiş
tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Peynirli iç her tarafına
serpiştirilir ve yufka ortadan kesilir. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak
şekilde rulo sarılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde
yerleştirilir, diğer rulo da tepsiye yerleşen hamurun etrafına gevşek şekilde
sarılır. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine süt ve yumurta sarısı
karışımı sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder