1 Mart 2016 Salı

EL AÇMASI BURMA BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya(4’lü paket olanlardan 1’inin yarısı)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (kontrollü)

İçi için:
500 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Araları için:
200 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
 Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 6 tane bezeye ayrılır ve bezeler çok ince bir şekilde açılır. Açılan hamurun arası eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Peynirli iç her tarafına serpiştirilir ve yufka ortadan kesilir. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirilir, diğer rulo da tepsiye yerleşen hamurun etrafına gevşek şekilde sarılır. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: