21 Mart 2016 Pazartesi

MUSKA BÖREĞİ





Malzemeler:
1 tane yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı nişasta 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un İçi için: 200 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Üzeri için: 150 veya 200 gr tereyağı (eritilmiş) Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, 12 tane bezeye ayrılır ve avuç içerisinde düzeltilip kapaklı bir kap içerisinde 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze nişasta yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açılır, aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte ince dikdörtgen bir şekilde açılır ve tam ortadan 2’ye kesilir, daha sonra uzunlamasına 10 parçaya kesilir, yani toplamda 20 parça şerit olur. Her bir şeritin uç kısmına peynirli iç konulur ve muska şeklinde sarılır. Üzerine eritilmiş olan tereyağı kaşık ile dökülür ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: