3 tane
yumurta
1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 su
bardağı ceviz içi
8-9 tane
incir(küçük doğranmış)
Kreması:
1 litre süt
2 yemek
kaşığı un
2 yemek
kaşığı mısır nişastası
5 yemek
kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet krem şanti
Kremanın hazırlanışı: Süt,un,nişasta ve şeker karıştırılarak pişirilir. Unun kokusu gittikten sonra ocağın altı kapatılır, vanilya ve yağ eklenir ve kremaya yedirilir. Krema ılıyınca 1 poşet toz krem şanti eklenir ve mixerle pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Islatma suyu:
Yarım su
bardağı toz şeker
1,5 su
bardağı ılık su
2 yemek
kaşığı neskafe
bu
malzemeleri karıştırılır.
Yapılışı: Yumurta ve şeker
iyice çırpılır. Sonra diğer malzemeler eklenir ve tekrardan çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen
borcama yayılır, sıcak fırında 170⁰'de 35- 40 dakika kadar pişirilir, kek gibi kürdan batırılarak kontrol edilir, kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek ılıyınca ıslatma suyuyla her tarafı iyice ıslatılır. Daha sonra suyunu çekince üzerine ılıyan krema yayılır ve hindistan cevizi serpilir, buzdolabında bekletilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder