4 Mart 2016 Cuma

CEVİZLİ İNCİR TATLISI



Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi
8-9 tane incir(küçük doğranmış)

Kreması:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet krem şanti
Kremanın hazırlanışı: Süt,un,nişasta ve şeker karıştırılarak pişirilir. Unun kokusu gittikten sonra ocağın altı kapatılır, vanilya ve yağ eklenir ve kremaya yedirilir. Krema ılıyınca 1 poşet toz krem şanti eklenir ve mixerle pürüzsüz olana kadar çırpılır.

Islatma suyu:
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su                                
2 yemek kaşığı neskafe
bu malzemeleri karıştırılır.
Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra diğer malzemeler eklenir ve tekrardan çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen borcama yayılır, sıcak fırında 170⁰'de 35- 40 dakika kadar pişirilir, kek gibi kürdan batırılarak kontrol edilir, kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek ılıyınca ıslatma suyuyla her tarafı iyice ıslatılır. Daha sonra suyunu çekince üzerine ılıyan krema yayılır ve hindistan cevizi serpilir, buzdolabında bekletilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: