Malzemeler:
2 tane yufka
100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
İçi için:
2 tane patates
1 tene küçük soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan çok küçük doğranır ve az zeytinyağı ilavesi ile tavaya alınır ve kavrulur, içerisine ezilmiş olan patatesler eklenir. Baharatları damak tadına göre eklenir ve soğumaya bırakılır.
Yufkanın 1 tanesi tezgaha serilir ve üzeri eritilmiş yağ
ile yağlanır ve üzerine 2. Yufka serilip tekrardan yağlanır. Sigara böreği gibi
16 parçaya kesilir ve geniş tarafına hazırlanan iç konulur ve çok sıkı olmadan
sarılıp kapaklı bir kaba konulup buzdolabında en az 2-3 saat bekletilir. Daha sonra dolaptan çıkarılır
ve süzgece konularak soğuk suya batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. Isıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder