Malzemeler:
4-5 tane
orta boy patates
10 tane
kornişon turşu
Yarım demet
soğan
Yarım demet
maydanoz
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
suyu
Üzeri için:
1 kutu
süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3-4 tane
közlenmiş kırmızıbiber konservesi
Yapılışı: Patatesler haşlanır
ve ezilir. Yeşillikler ve kornişon turşu küçük doğranır. Ezilmiş patateslere
tuz, pul biber, limon suyu ve doğranmış yeşillikler eklenip karıştırılır.
İstenirse kelepçeli kalıba veya borcama patatesli karışım
bastırılarak yerleştirilir. Üzerine sarmısaklı yoğurt yayılır. En üstüne jülyen
doğranmış biberler serpiştirilir. Buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder