5 Mart 2016 Cumartesi

TAVA BÖREĞİ


Malzemeler:
3 tane yufka
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı

İçi için:
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Yapılışı: Yumurta, süt ve sıvı yağ karıştırılıp sos hazırlanır. Yufkanın biri 4’e kesilir ve bir paçası yağlanmış tavaya serilir, üzerine hazırlanan sos sürülür, sonra diğer parçalar her katı soslanarak üst üste dizilir. 1,5 yufka yayıldıktan sonra orta kısmına peynir ufalanarak yayılır, arzu edilirse peynire maydanozda eklenebilir. Daha sonra peynirin üzerine kalan 1,5 yufka yayılır ve en üstteki kat hariç diğer katlar soslanır. En üstteki yufkanın kenarları tavanın alt kısmına doğru sıkıştırılır, kısık ateşli ocakta tava çevrilerek kızartılır, spatula ile altı kontrol edilir. Daha sonra tavanın genişliğinde bir tabakla tersi çevrilir ve tavaya az sıvı yağ gezdirilip böreğin arka tarafı da kızartılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: