22 Mart 2016 Salı

MAŞ PİYAZI


Malzemeler:
500 gr maş fasulyesi
1 tane kırmızı soğan (küçük doğranmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
5-6 dal taze soğan (küçük doğranmış)
2 tane kırmızı biber (küçük doğranmış)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Pulbiber, tuz, zeytinyağı
Limon

Yapılışı: Maş fasulyesi yıkanır ve tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su konularak pişirilir. Diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır. Haşlanan maş fasulyesi süzülür ve soğutulur. Daha sonra diğer malzemelerle birleştirilir ve damak tadına göre limonu ve tuzu ayarlanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: