Malzemeler:
500 gr
maş fasulyesi
1 tane
kırmızı soğan (küçük doğranmış)
1 demet
maydanoz (ince kıyılmış)
5-6 dal
taze soğan (küçük doğranmış)
2 tane
kırmızı biber (küçük doğranmış)
1 su
bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Pulbiber,
tuz, zeytinyağı
Limon
Yapılışı: Maş
fasulyesi yıkanır ve tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su
konularak pişirilir. Diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır. Haşlanan
maş fasulyesi süzülür ve soğutulur. Daha sonra diğer malzemelerle birleştirilir
ve damak tadına göre limonu ve tuzu ayarlanıp servis tabağına alınır. Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder