Malzemeler:
200 gr
tereyağı
1,5 paket
pötibör bisküvi ((350 gr)
4 yemek kaşığı
kakao
5 yemek
kaşığı pudra şekeri
1 avuç Antep
fıstığı
1 tane
limon kabuğu rendesi
2 tane
yumurta
Yapılışı: Yağ eritilip ılımaya bırakılır. Yumurta çırpılır içerisine kakao, limon kabuğu, pudra şekeri eklenir
ve çırpılır. Bisküviler fazla ezilmeden kırılır ve ılıyan yağ, hazırlanan karışım bisküvilerin üzerine
dökülür ve hepsi birlikte karıştırılır. Limon kabuğu rendelenir ve Antep
fıstıkları eklenip hepsi birlikte çok güzel bir şekilde karıştırılır. Streç
serilmiş tezgâh üzerine karışım boşaltılır ve üçgen olacak şeklide sıkıca
sarılır. Buzdolabında 4-5 saat bekletilir ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder