Malzemeler:
Hamuru
için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru(instant)
maya
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı
un(gerekirse eklenebilir)
İçi için:
400 gr kıyma
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı
domates salçası
1 çorba kaşığı biber
salçası
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
Tuz, karabiber, isot,
pul biber
Yapılışı: ılıtılmış süte şeker ve maya eklenerek ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra su ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve mayalanmaya bırakılır. Bu arada içi hazırlanır. İçi için biberler, soğan, maydanoz ve sarımsak rondodan çekilir ve geniş bir kapta kıyma, salçalar, su, yağ ve damak tadına göre tuzu ve biberi eklenip yoğrulur, cıvık bir harç yapılır. Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır ve merdane ile ince bir şekilde açılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir, üzerine hazırlanan harç kaşık yardımı ile yayılır. Isıtılmış fırında 200⁰’de pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder