11 Mart 2016 Cuma

İSKOÇ USULİ KEREViÇ KURABİYE


Malzemeler:
¼ su bardağı mısır unu 40 gr
¼ su bardağı pudra şekeri 40 gr
½ su bardağı tereyağı 115 gr (yumuşak)
Aldığı kadar un (1- 1,5 bardak gibi)

Üzeri için: pudra şekeri + tarçın

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur ve 11 veya 12 tene bezeye ayrılır. Kereviç kalıbı hafif unlanır ve kurabiye hamuru kalıba bastırılarak yerleştirilir. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye kalıp ters çevrilir. Isıtılmış fırında 170⁰ de çok kızartmadan pişirilir. Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: