Malzemeler:
Hamuru için:
300 gr
un
150 gr
yumuşak tereyağı
2 tane
yumurta
150 gr
toz şeker
Yarım paket
kabartma tozu
İç dolgusu için:
300 gr
bitter çikolata
150 ml
krema
30 gr
toz şeker
Süslemesi için:
1 tane uzun milföy veya 2 tane kare mşlföy
Pudra şekeri
Yapılışı: Hamuru yapmak için
un ve kabartma tozu elenir tereyağı, şeker eklenir ve yoğrulur. Daha sonra yumurtalar
eklenir ve homojen bir hamur olana kadar yoğrulur. Streç filme sarılarak
buzdolabında en az yarım saat bekletilir. Bu arada çikolata, krema ve şekerle
birlikte benmari usulü eritip soğumaya bırakılır. Dolaptan hamur çıkarılıp 2
tane yağlı kağıt arasında merdane ile tart kalıbı veya küçük borcam ölçüsünde
açılır ve kağıtla birlikte kalıba yerleştirilir. Kenarları 2 cm yüksekliğinde
yukarıya kaldırılır. Hazırlanan çikolatalı karışım orta kısmına doldurulur ve
üzeri düzeltilir. Hafif yumuşamış olan milföy hamurları merdane ile biraz
inceltilir ve 1 cm genişliğinde şeritler kesilir. Her bir şerit bükülerek
çikolatalı karışımın üzerine ortadan başlayarak gül şeklinde yerleştirilir.180⁰’de
ısıtılmış olan fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca
kalıptan çıkarılır ve üzerine pudra şekeri elenir ve servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder