Malzemeler:
6 dilim
antrikot
2 tane kuru
soğan
2 yemek
kaşığı domates salçası
1 yemek
kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Püresi için:
4 tane
patates
1 yemek
kaşığı tereyağı
1 çay
bardağı süt
Tuz,
karabiber
Üzeri için:
3 tane
kırmızı (kapya) biber
2 tane yeşilbiber
Yapılışı: Etler ısıtılmış tavada mühürlenir ve
içerisine soğanın biri piyazlık doğranmış şekilde eklenir ve çok az su ilavesi ile etler yumuşayana
kadar kısık ateşte pişirilir. Küçük bir tencerede yemeklik doğranmış diğer
soğan, sarımsaklar çok az zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra salçalar eklenir
ve yeteri kadar su ilavesi ile sos kıvamına gelene kadar kaynatılır.
Püre için
patatesler haşlanır ve ezilerek tereyağı ve süt eklenerek ezilir. Tuz ve
karabiber eklenir.
Hazırlanan
sos bir fırın kabına yayılır, üzerine pişirilen etler yerleştirilir, onların
üzerine püre yayılır. Pürenin üzerine ince dilimlenmiş olan kaşar konulur ve en
üstüne de jülyen doğranarak sotelenen biberler konulur. Isıtılmış fırında
kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder