Tuz, karabiber, kekik
Sosu için:
5 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 şişe maden suyu
Yapılışı: Tavuklar tuz,
karabiber ve kekikle marina edilip buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Diğer
tarafta sos malzemeleri karıştırılır ve tavuklar teker teker sosa bulanıp kızdırılmış
yağda kızartılır. Taratorla birlikte sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
TARATOR
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı ceviz
1 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı: Ceviz ve ekmek
içi rondoda çekilir ve yoğurt, mayonez, sarımsak, limon suyu ve tuz
eklenerek karıştırılır. İstenirse kırmızı toz biberde eklenebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder