13 Aralık 2015 Pazar

YALANCI KALAMAR TAVUK

Malzemeler:
500 gr jülyen doğranmış tavuk göğsü
Tuz, karabiber, kekik
Sosu için:
5 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 şişe maden suyu

Yapılışı: Tavuklar tuz, karabiber ve kekikle marina edilip buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Diğer tarafta sos malzemeleri karıştırılır ve tavuklar teker teker sosa bulanıp kızdırılmış yağda kızartılır. Taratorla birlikte sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

TARATOR
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı ceviz
1 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı: Ceviz ve ekmek içi rondoda çekilir ve yoğurt, mayonez, sarımsak, limon suyu ve tuz eklenerek karıştırılır. İstenirse kırmızı toz biberde eklenebilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: