27 Aralık 2015 Pazar

BALKABAKLI TURTA


Malzemeler:
1 paket margarin(yumuşak)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için:
2 dilim balkabağı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı ceviz içi

İçinin hazırlanışı: Bal kabakları küçük dilimlenir ve üzerilerine şeker eklenerek pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra iyice ezilir ve ceviz eklenerek, soğumaya bırakılır. 

Eğer evde yapılmış kabak tatlınız var ise onu püre yaparak ta kullanabilirsiniz.



Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurun 3'te 1'i alınarak buzluğa konulur. Diğer hamur yağlanmış yuvarlak borcama veya küçük tepsiye yerleştirilir. Üzerine kabaklı iç konulur. Buzluktaki diğer hamur için üzerine rendelenir. Soğuk fırında 170⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. İstenirse piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenebilir. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: