1 su bardağı süt
1 paket kuru
(instant) maya
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı
tereyağı (yumuşak)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
(yaklaşık 4 su bardağı)
İçi için:
3 dolu yemek kaşığı
haşhaş ezmesi
1 çay bardağı zetinyağı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya yoğurma kabın alınıp karıştırılır ve
ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenir ve yumuşak bir hamur yapılıp çok az mayalandırılır. 12 tane bezeye ayrılır,
merdane ile biraz açılır ve içerisine yağ ile inceltilmiş olan haşhaş sürülür
ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra rulonun ortasından sonunu koparmadan kesilir
ve kesilen 2 parça zıt yönlere bükülür ve sonra birbirine dolanarak simit
şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ilık bir ortamda yarım saat
kadar mayalandırılır. Önceden ısıtılmamış 120 dereceli fırında önce 20 dakika sonra fırının
ısısını 180 dereceye yükseltip üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder