Malzemeler:
5 su
bardağı süt
1 su
bardağı şeker
10 yemek
kaşığı irmik
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket
vanilya
Arası için:
1 paket
Dr.oetker Pasta kreması
1 su
bardağı süt
Üzeri için:
40 gr
çikolata
Yapılışı: Hindistan cevizi ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır hindistan cevizi ve vanilya
eklenir karıştırılır. Soğuması için beklenir. Bu arada pasta kreması 1 bardak
süt ile mikserle çırpılarak hazırlanır ve buzdolabında bekletilir. İrmik tatlısı
soğuduğunda 2 tane buzdolabı poşeti kesilir ve düzgünce açılır. Yapılan tatlı 2 parçaya ayrılır her biri poşetlerin
arasına konulur ve merdane ile 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açılır.
Arasına hazırlanan kremanın yarısı sürülür ve rulo şeklinde sarılır daha sonra diğer ayrılan tatlı açılır krema sürülür ve gene aynı şekilde rulo sarılır ve buzdolabında en az
3-4 saat bekletilir, akşamdan yapılırsa daha güzel oluyor. Üzeri benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir ve
istenildiği gibi kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder